torsdag, februari 23, 2006

Risotto

Ny favoriträtt här hemma. Risotto. Lätt och ganska snabbt att laga och mycket lyxigt med en sallad. Allt du behöver är avorioris, buljongtärningar, lök, vatten, svamp och eventuellt sojagrädde eller sojaost för krämigheten. Receptet räcker minst till kvällen och lunchen dagen därpå.
4 dl avorioris
1 lök
Champinjoner
ca 1 l vatten
2 buljongtärningar
Olja
Fräs hackad lök och ris i lite olja i en gryta. Smula ner buljongtärningarna och häll på några deciliter vatten. Ha plattan på ganska låg värme. Späd med vatten efterhand som det kokar in (ta det i en eller två omgångar så blir det inte så mycket passande), rör om minst vid varje spädning. Totalt tar denna procedur cirka 20 minuter och då är riset klart. Under tiden kan du hacka champinjonerna och fräsa dem med lite salt och vitpeppar. Blanda ner dem i det färdiga riset. Om du vill ha krämighet passar det bra att ha i sojagrädde, oatlys havregrädde eller riven sojaost.

Inga kommentarer: