onsdag, februari 15, 2006

Rårakor till två

4-6 potatisar, 1 gul lök, salt & vitpeppar
Skala och riv potatisen. Låt den rinna av i ett durkslag över en bunke/gryta. Häll av vätskan som blir i bunken men ta vara på den mjöliga stärkelsen i botten. Finhacka löken. Blanda potatis, stärkelse och lök. Krydda. Stek som "plättar" i olja eller lägg plättarna på oljad bakplåt i ugnen (250 grader 10-20 min). Servera med en sallad, lingonsylt och kanske rårivna morötter när du ändå har rivjärnet framme *ler*
Kategori: Blandat Huvudrätt

1 kommentar:

Anonym sa...

Dessa var jättegoda! jag har av nån anledning haft problem med att få rårakor att bli riktigt bra, men detta receptet var bra, kanske är det pga.stärkelsen! Bra recept och inspirerande sida i övrigt med!