lördag, februari 04, 2006

Fyllda paprikor

Vi ska ut å äta grekiskt idag så dagens recept blir fylld paprika. Paprikan kan förberedas på 2 sätt. Skär av ett lock i toppen (vid skaftet) och rensa bort kärnhuset. Fyll paprikan och lägg på locket igen. ELLER Dela paprikorna på längden och ta sedan försiktigt bort kärnhus och skaft.
Det ska vara minst 1 stor paprika per person. Till fyllning är det gott med svamp: Fräs hackad svamp och lök i olja tills vätskan försvunnit och svampen börjar bli brun. Det är gott med lite vitlök också. Häll på lite sojasås och ev. balsamvinäger.

Lägg paprikan i en ugnsform (smord eller med papper). Fyll med svempfräs. Toppa till, och strö gärna på lite sesamfrön (om du inte ska lägga ett lock på). Ställ in i 225 grader och gratinera tills allt är varmt och mjukt. Det tar ca 15 min.
Tips: Häll ev ½ dl vatten i botten på formen, då mjuknar paprikan fortare.

Bilden: rolig reklam för paprikasnacks

Inga kommentarer: