tisdag, februari 28, 2006

Thaiinspirerat

2 matskedar riven ingefära
1 matsked sesamolja
Typ 3 deciliter blomkålsblommor, i kindre bitar
Morot, skivad
Paprika, hackad
Sockerärtor, någon dl
1 burk kokosmjölk
salt, svartpeppar, gurkmeja, chili, paprikapulver, limejos
Fräs ingefäran i sesamoljan. Lägg i blomkål, morötter, paprika, kryddorna och limejos. Blanda runt och häll ev i lite vatten. När det börjar bubbla kan du lägga lock eller liknande på och låta det ångfräsas (?) i typ 5 minuter, ja - tills grönsakerna är lite mjuka. Om det behövs kan du ta lite vatten till... När de är mjuka, sänk värmen och lägg i dina sockerärtor och kokosmjölken. låt ångkokas lite till.
Servera med ris eller nudlar!

måndag, februari 27, 2006

Svamppasta

På måndagarna kan man vara lite trött och inte riktigt sugen på att tillbringa en hel massa tid i köket - soffan känns lockande *ler* Pasta finns det otaliga sätt att servera och tillaga. För tillfället har de billiga svenska KRAV-champinjoner i butiken nära mig. Jag köpte hem ett gäng champinjoner, paprika och lök. Under tiden pastan (skruvar) kokade så hackade jag mina grönsaker, ganska smått, och fräste dem i lite olja. När de fräst klart blandade jag i nymald svartpeppar, tomatpuré och oregano. Efter att pastan kokat klart och durkslagats så är det bara att blanda i grönsaksfräset. Smaka av med lite salt och kanske några andra spännande kryddor från hyllan.

söndag, februari 26, 2006

Moussaka

Lördagsmiddagen blev lyxig. Med mina föräldrar hemkomna från Bali som stannade över i storstan en natt så krävdes det något speciellt. Blev moussaka, sallad och kladdkaka till efterrätt. Moussaka är gott och inte så svårt att göra men lite tidskrävande.
6-10 potatisar
1 aubergine
1 squash
1 lök
1 dl sojagrädde
sojafärs
paprika, vitlök
kanel, muskotnöt, salt, peppar
Sätt igång ugnen på 200-250 grader. Skala potatisen och skär i centimetertjocka skivor. Tvätta och skiva även squash och aubergine i centemetertjocka skivor. Bred ut de skivade grönsakerna och potatisen på en eller två plåtar, salta och in i ugnen. De ska "grillas"/bakas cirka 20 minuter.
Under tiden lägger du sojafärsen i kokande vatten så att den sväller. Hacka lök, paprika och vitlök. Stek sojafärsen tillsammans med löken och paprikan i lite olja i en stekpanna. Krydda med muskotnöt, kanel, salt och peppar. Häll på passerade tomater eller tomatpuré efter smak, det ska bli som en fast färssås.
Smörj en form. Lägg i två tredjedelar av potatisen och lite av auberginen och squashen. Häll på sojagrädden, eventuellt blandad med lite vatten. Lägg färssåsen som ett lager. På med resten av grönsakerna och potatisen. Sedan ska det in i ugnen cirka 20 minuter till. Vi toppade med riven sojaost som fick smälta på.

lördag, februari 25, 2006

Potatisklyftor

Gott, lätt att göra och billigt är det med potatisklyftor. Är det KRAV-potatis och sorten är rätt behöver man inte ens skala potatisen... Annars brukar jag skala potatisarna (3-4 per person) klyfta varje potatis i 6-8 klyftor. Ha lite olja i en plåt - eller ett flergångs bakplåtspapper - lägg i klyftorna, saltkorn och eventuellt timjan och skalade och krossade vitlöksklyfot. In i ugnen, 225 grader i ungefär 20 minuter. Servera med bönbiffar, eller bara en sallad och hommous eller salsa. Lyxigt.

fredag, februari 24, 2006

Banankaka

Banankaka är något jag alltid fick hos mormor, så att få ett veganrecept på det för några år sedan var lycka *ler* Om du inte redan brukar köpa det mesta KRAV-märkt så passa på att kolla om du hittar bananer som är det till denna kaka!
100 g mjölkfritt margarin
3 dl socker
1 dl soja- eller havregrädde
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2-3 bananer, väl mogna
ev ½ dl kallt kaffe
Rör margarinet och sockret poröst. Häll i grädden och efter det resten av ingredienserna. Gaffelmosa bananerna och rör ner dem i smeten. Smörj och ströa en form och häll i smeten. Kakan ska gräddas i nedre delan av ugnen (175 grader) i ungefär en timme.
Tips: Om du gillar nötter är det gott att ha malda hasselnötter i och om du gillar choklad så blir det extra mums med kakao och lite mörka chokladflarn.
Ur Terneborgs lyckliga kokbok, Gabriella & Jim Terneborg.

torsdag, februari 23, 2006

Risotto

Ny favoriträtt här hemma. Risotto. Lätt och ganska snabbt att laga och mycket lyxigt med en sallad. Allt du behöver är avorioris, buljongtärningar, lök, vatten, svamp och eventuellt sojagrädde eller sojaost för krämigheten. Receptet räcker minst till kvällen och lunchen dagen därpå.
4 dl avorioris
1 lök
Champinjoner
ca 1 l vatten
2 buljongtärningar
Olja
Fräs hackad lök och ris i lite olja i en gryta. Smula ner buljongtärningarna och häll på några deciliter vatten. Ha plattan på ganska låg värme. Späd med vatten efterhand som det kokar in (ta det i en eller två omgångar så blir det inte så mycket passande), rör om minst vid varje spädning. Totalt tar denna procedur cirka 20 minuter och då är riset klart. Under tiden kan du hacka champinjonerna och fräsa dem med lite salt och vitpeppar. Blanda ner dem i det färdiga riset. Om du vill ha krämighet passar det bra att ha i sojagrädde, oatlys havregrädde eller riven sojaost.

onsdag, februari 22, 2006

matigare vegan.nu banner

Morotssoppa

3-5 morötter
3 potatisar
1 lök
Ingefära
1,5 dl röda linser
1 burk krossade tomater
ca 0,75 l vatten
2 buljongtärningar
Skala morötter, potatis, lök och ingefärabiten. Hacka potatisen samt löken och riv morötterna och ingefäran. Häll lite olja i en gryta och fräs grönsakerna och linserna. Om du gillar curry är det gott att ha lite i. Häll över de krossade tomaterna och vattnet samt smula i de 2 buljongtärningarna. Låt koka cirka 20 minuter. Mixa soppan med mixerstaven för att få den krämig. Servera direkt med sojayoghurt och knäckebröd.

tisdag, februari 21, 2006

Matvete med morots och paprikafräs

Snabbmat idag. Matvete är vete där endast lite av det yttersta skalet är bottaget. Det är en produkt som jag vet tillverkas av Frebaco men det kanske finns andra märken med. I alla fall är deras Frebaco Matvete KRAV-märkt. Man kan använda matvete som potatis, pasta eller ris, det är supergott i sallader och röror. Matvete i sig tar 15 minuter att koka.
Under denna tiden hinner du:
Riva 2 morötter, finhacka 1 lök, hacka en paprika. Om du har champinjoner hemma är det gott att ha i, likaså bönor. Fräs grönskerna i en stekpanna med lite olja och kryddor (salt, curry, chili). När vetet är färdigt så blanda det med grönsaksfräset i stekpannan.

måndag, februari 20, 2006

På Djurens rätt

Döm om min förvåning... när jag hittade en länk till Dagens vegan på Djurens rätt. Kul! *ler*
Det är ju alltid roligt när det man gör syns, eller inte syns kanske men att det är folk som ser det eller hur jag ska förklara det. mest av allt vill jag ju bara att sajten ska göra nytta för dem som vill äta veganskt *ler*

Tacosquash & guacamole

Det är gott med något till salladen, chipsen eller mackan. Guacamole är en sådan sak som passar till det mesta. Idag hade vi det till råris och ugnsbakad squash.
Squashen halverades på längden, gröptes ur och fylldes med HP tex mex bönor (bönmix i kryddig tacosås) och champinjoner. In i ugnen 225 grader i 20 minuter ungefär.
Guacamole gjordes genom att mixa 2 avokador, 1 msk "citronsaft", 1 liten finhackad rödlök, 2 vitlöksklyftor, några droppar Tabasco, citronpeppar och örtsalt.

söndag, februari 19, 2006

Kokosris

Funderade på söndagsmiddag innan bror lämnar Malmö för denna gången. Det vore gott med kokos och jag har fått ett recept på kokosris av en vän:
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 krm ingefära
2 msk olja
2,5 dl långkornigt ris
1 tsk gurkmeja
1 burk, 4 dl kokosmjölk
1 dl vatten
0,5 tsk salt
Skala och hacka lök och vitlök och fräs med ingefäran i olja under omrörning.Lägg i ris och gurkmeja och fräs ytterligare ett par min.Häll på kokosmjölk, vatten och salt och låt koka upp.Sänk värmen och låt riset koka mjukt, ca 10 min.
Vill du ha hetta kan du tillsätta chili och koriande, vill du ha mjukhet är det kardemummafrön som gäller. Variationerna kan göras många. Passar bra till kryddstark mat av thailändsk eller indisk prägel. Som kikärtsgruta med curry eller tofu med chili...

lördag, februari 18, 2006

Kladdkaka

Lördag är fikadag. Förutom morotskaka tror jag inte att jag haft recept på kaka i form. Så nu blir det att baka kladdkaka! Det kan vara klurigt med kladdkaka, den blir lite olika från gång till gång - jag inbillar mig att det beror på mjölets kvalité till exempel... Det måste ju vara olika beroende på skörd och hur de malt och processat. I alla fall, dags för receptet.

1 1/4 dl sojagrädde
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
1 1/2 dl mjöl
1 dl smält smör
Mixa alla ingredienser för "hand", slev går bra *ler* Smöra och bröa en form, gärna en med avtagbara kanter som inte är för stor i diameter, blir kakan för smal så blir resultatet kola istället för kaka. Gott men inte det du vill uppnå kanske *skrattar* Kleta i din smet jämt i formen. In i ugnen, 200 grader i ungefär 30 minuter. Tänk på att den stelnar när den svalnar.

fredag, februari 17, 2006

Pizza

Pizza känns som typisk fredagsmat, eller kanske söndag förmiddag? Vi tänkte i alla fall göra pizza idag och vi brukar göra det rätt lätt för oss. Sconesdeg till bottnen: 5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 krm salt, 2 msk olja och 2 dl vatten. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Häll i oljan och vattnet och gegga samman. Nu blir det antingen 2-3 pizzabottnar eller en i hela plåten.
Tomatsås görs med 1 burk krossade tomater, 1 buljongtärning, lite olja och oregano som får sjuda.
Topping finns massor att göra. Du kan göra med banan, lök och cashew (och curry kanske). Squash, svamp, tomat, lök. Morot, squash, majs, oliver. Svamp, lök, oliver. Hacka och blanda de grönsaker du gillar helt enkelt. Pesto kan vara gott på, liksom den vegetariska tacofärsen från Santa Maria.
In i ugnen 250 grader i 10 minuter. Bild kommer *ler*

torsdag, februari 16, 2006

Ananas wok

Ett recept jag hittat på vegweb.com och testat med gott resultat.
1 lök, skivad
1 skivad röd paprika
1 broccoli, delad/skivad
Skivande champinjoner
1 burk Böngroddar
1 dl nötter
4 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
Chili efter smak
1 burk ananas i bitar
3 msk limejuice, 2 msk soja, 1 msk mjöl
Sockerärter om du hittar och har råd :-)
Värm olja i en wok eller stekpanna, varmt ska det vara! Lägg i lök, paprika, broccoli och sockeräter om du har. Låt fräsa några minuter. Lägg i följande ingredienser och låt fräsa tillsammans en minut mellan varje kombination: svamp och böngroddar; nötter och ananas; chili, vitlök, ingefära, soja och limejuice. Rör i mjöl för att få det att tjockna. Servera direkt.

onsdag, februari 15, 2006

Rårakor till två

4-6 potatisar, 1 gul lök, salt & vitpeppar
Skala och riv potatisen. Låt den rinna av i ett durkslag över en bunke/gryta. Häll av vätskan som blir i bunken men ta vara på den mjöliga stärkelsen i botten. Finhacka löken. Blanda potatis, stärkelse och lök. Krydda. Stek som "plättar" i olja eller lägg plättarna på oljad bakplåt i ugnen (250 grader 10-20 min). Servera med en sallad, lingonsylt och kanske rårivna morötter när du ändå har rivjärnet framme *ler*
Kategori: Blandat Huvudrätt

tisdag, februari 14, 2006

Grillad aubergine

Min vän Lisa gjorde detta till nyårsbuffén och det var en hit! Hur många du använder beror på hur mycket du vill ha *ler*
Ta bort fästet på auberginerna och skär dem i tjocka skivor på längden. Salta skivorna och låt dem dra 20-30 min. Torka av saltet, pensla lätt med olja och grilla dem i ugnen på båda sidor tills de har fin färg. Nu kan du äta dem till ris och en sojayoghurttatziki.
Men gott är att lägga in dem: Då behövs vitlök, vinäger, olja, lite peppar, salt och oregano. Blanda dessa ingredienser. Lägg auberginskivorna i en skål eller burk och häll dressingen över. Låt stå en stund och använd sedan som de är eller i sallad.
Kategori: Ugnen

måndag, februari 13, 2006

Chili sin carne

Lika enkelt som gott är det att göra en chiligryta. Kan serveras som den är, med bröd, med ris, med pasta, med potatis som är kokt, bakad eller klyftad. Så många variationer! Och så gott!
1 burk kidneybönor
1 burk andra bönor (vita eller Heinz tex-mex)
1 burk krossad tomat
1 hackad gul lök
1 hackad röd paprika
2 vitlöksklyftor
Färsk eller torkad chili efter smak
Buljongtärning
ev 1 burk majs
Fräs lök, paprika, kryddor och bönorna i lite olja. På med de krossade tomaterna, i med buljongtärningen och pressa i vitlöken. Låt sjuda cirka 20 minuter. Lägg i majs på slutet (de blir lite sega om man ha de i för länge). Servera!

söndag, februari 12, 2006

Scones

Det är lätt och går ganska snabbt att fixa värsta mysiga söndagsbrunchen. Scones är lyxigt, de serveras nybakade och med lite marmelad, groddar och andra grönsaker kan man få till en fin dukning. Tillhör gör också någon typ av juice, fruktfat (skivade äpplen, melon, päron osv). Vackert dukat smälter det varje trött söndagsis i huvud och hjärta.
Bästa sconesreceptet finns i min gamla hemkunskapsbok:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 gram smör eller 2 msk olja
2 dl vatten/sojamjölk
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Jag brukar byta ut 1 dl mjöl mot 1 dl musli eller något annat mörkare mjöl. Finfördela fettet eller häll i oljan. Häll i vätskan och gegga samman. Gör 2 sconeskakor, cirka 1 cm tjocka på bakplåtspapper på en plåt. Häll eventuellt linfrö, solrosfrö eller musli på toppen. In i ugnen 250 grader i 10 minuter.
Kategori: Baka

lördag, februari 11, 2006

Paj med tofu

Pajdeg:
3 dl vetemjöl , 100 g smör
0,5 tsk salt, 1,5 msk vatten
Blanda pajdegens ingredienser, smula smöret i mjölet och "knåda" eller använd mateberedare. Tryck ut i pajformen. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda i ugnen mellan 6-10 minuter.
Tofufyllning:
1 dl sojagrädde
500g tofu
2 vitlöksklyftor
Örter som oregano, basilika och timjan
1Röd lök
(Om du gillar det passar det bra med lite soltorkade tomater och oliver)
400g fryst broccoli eller spenat
Tomat som skivas fint/tunt
Mixa tofun med sojagrädden och pressa i vitlöken. Hacka löken (och ev oliver, soltorkade tomater eller färska örter) och blanda i tofumixen. Krydda med örtkryddorna och smaka av. Förgrädda ditt pajskal i 225 grader. Fyll sedan pajskalet med de frysta broccolibuketterna och sen mixen, garnera med tunt skivade tomater högst upp och ställ in den i ugnen och låt stå ca 45 minuter.

fredag, februari 10, 2006

Müsli

Att göra sin egen müsli är roligt, lätt, gott och billigare än färdig. Du kan blanda i allt möjligt - det är ju DIN müsli.
Alla torra ingredienser som flingor av havre, råg, korn och vete samt solrosfrön, sesamfron, jordnötter eller hasselnötter blir godast om de rostas. Antingen i ugnsplåt i ugnen eller i gjutjärnsgryta. Rosta tills blandningen fått fin färg och en mumsig doft.
Förutom de torra flingorna och grynen finns det ju en hel massa annt gott att ha i. Russin, fint skurna dadlar, fikon, äpplen, päron min samt vetekli, linfrö... Torkade bär som blåbär eller hallon kan man hitta i vissa butiker och det är som godis i. Blanda det rostade med guldkanten. blanda och låt det svalna innan du häller på burk.

torsdag, februari 09, 2006

potatis- och kokossoppa

Blev soppa här hemma idag, är ju torsdag *ler* Tog vad vi hade hemma och receptet är som följer (räcker till 4).
4-5 skalade och hackade potatisar
Lite färsk chili
Hackad paprika
1 gul lök
2 buljongtärningar
1 liter vatten
2 dl röda linser
1 burk kokosmjölk
Curry
Fräs potatis, linser, paprika, chili och lök tillsammans med curry i lite olja. Häll på vattnet, i med buljontärningarna och låt koka upp. Sjud i cirka 20 minuter. Häll i kokosmjölken. Har du en mixerstav kan du med fördel använda den för att göra soppan slät.

onsdag, februari 08, 2006

pesto

3 dl färsk basilika
1/2 dl pinjenötter
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
salt, svartpeppar
Rosta nötterna. Lägg dem i en mixer tillsammans med resten av ingredienserna och mixa till en sås/smet. Tillsätt ev. lite vatten.

tisdag, februari 07, 2006

Citronris

Hittade detta recept - det ska testas denna vecka men jag tänkte skriva in det här så att jag minns det - och kanske någon annan hinner före med testet *ler*
1 citron
3 dl långkornigt ris
6 dl vatten
1 msk socker
1 tsk salt
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Koka riset i vatten, citronsaft, socker och salt enligt förpackningens anvisning. Strö citronskalet över det färdiga riset.
Visst låter det ljuvligt. Funderar redan på om jag kanske ska byta ut citronen mot lime... Eller... kanske citrongnocchi...

Muffins eller sockerkaka

Känner för att baka något smaskens idag. Kanske muffins. Jag brukar använda samma smet som till sockerkaka men ha inne kortare tid...
4 dl mjöl
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
100 g margarin
2 dl sojamjölk
Ugnen ska vara på cirka 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och om du ska ha vaniljsocker eller kanel eller... Finfördela margarinet i blandningen med fingertopparna. Tillsätt sojamjölk och om du ska ha andra kladdiga grejer som blåbär eller äpplen eller... Om du gör det som sockerkaka ska det vara i nedre delan av ugnen i smord och bröad form ungefär 40.-45 minuter, ska det vara muffins behöver de inte lika lång tid utan cirka 15.
Bilden visar muffins med chokladhallonsmak, jag hittade den på Cadburys australiensiska hemsida

måndag, februari 06, 2006

Gnocchi

Var hemma på middag hos ett par kompisar - de hade gjort gnocchi. Tyvärr hade jag inte kameran med mig, men papper och penna :-)
1 kg potatis
ca 3 dl vetemjöl
salt
Hur mycket mjöl som behövs beror på potatissorten, mjöliga sorter är bäst. För "äkta" gnocchi är det durumvetemjöl som gäller... Koka potatisen oskalad tills färdig (ca 20 min). Låt svalna lite, skala och pressa/mosa. Smaksätt moset med salt (och kanske örter eller spenat). Häll på lite mjöl i taget och gegga samman till en deg. Dela potatisdegen i 10 delar som du rullar till korvar ungefär lika tjocka som din tumme. Skär tumrullarna ungefär var tredje centimeter eller så (som två tumavtryck *skrattar*) och strö över mjöl.
Vill du räffla dem så gör du det med en gaffel som pressas på ena sidan av gnocchin.
Koka dina kreationer, ett par stycken åt gången i salt vatten. Först sjunker de och när de ploppar upp till ytan är de klara.
Servera med tomatsås/frästa grönsaker/champinjonstuvning/örtsås/färsk spenat...

söndag, februari 05, 2006

Citronpotatis

Vi åt grekiskt igår och förutom en skål med klyftpotatis serverades citronpotatis. Verkligen gott!
Skala och skiva, klyfta eller tärna potatisen (inte pyttipannesmått men ganska litet). Smöra en ugnssäker form och lägg potatisen där i. Häll på några dl buljong samt saften från en citron och lite örter (oregano eller timjan eller...). In i ugnen 225 grader tills buljongen kokat bort och potatisen fått en yta.

lördag, februari 04, 2006

Fyllda paprikor

Vi ska ut å äta grekiskt idag så dagens recept blir fylld paprika. Paprikan kan förberedas på 2 sätt. Skär av ett lock i toppen (vid skaftet) och rensa bort kärnhuset. Fyll paprikan och lägg på locket igen. ELLER Dela paprikorna på längden och ta sedan försiktigt bort kärnhus och skaft.
Det ska vara minst 1 stor paprika per person. Till fyllning är det gott med svamp: Fräs hackad svamp och lök i olja tills vätskan försvunnit och svampen börjar bli brun. Det är gott med lite vitlök också. Häll på lite sojasås och ev. balsamvinäger.

Lägg paprikan i en ugnsform (smord eller med papper). Fyll med svempfräs. Toppa till, och strö gärna på lite sesamfrön (om du inte ska lägga ett lock på). Ställ in i 225 grader och gratinera tills allt är varmt och mjukt. Det tar ca 15 min.
Tips: Häll ev ½ dl vatten i botten på formen, då mjuknar paprikan fortare.

Bilden: rolig reklam för paprikasnacks

fredag, februari 03, 2006

Morotskaka

Blev uppmärksammad på att det är morotskakans dag. Recept från djurens rätt jag fått en gång för länge sedan *ler*
¾ dl sojagrädde
2 dl socker
½ dl olja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel
Glasyr:
50 g Tofutti mjukost naturell
30 g mjölkfritt margarin
2 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker

Vispa ihop grädden med sockret. Tillsätt de övriga ingredienserna, rör om försiktigt. Grädda i en smord och strödd form i 175 grader i 40 minuter.

Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred detta ovanpå kakan när den svalnat. Om du vill kan du strö över kokosflingor. Mums.

Biffar med cashew

150 gram cashewnötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl kokt ris
salt, vitpeppar
1 paprika
1 hg champinjoner

Hacka lök, champinjoner, vitlök och paprika. Fräs i lite olja. Lägg nötterna och fräset i en matberedare. I med det kokta riset och kör igång. Smaka av med kryddorna. Forma till biffar och stek dem i ugnen, 250 grader cirka 10 min. Servera med ris, currysås och en sallad.

torsdag, februari 02, 2006

Soppa med lök och chili

En löksoppa med chili minsann - värmer gott!
8 gula lökar
olivolja
1 tsk chiliflakes
1 1/2 l grönsaksbuljong
lagerblad
timjan
nymalen svartpeppar
1/2 vitt vin eller sherry (om du har)
eventuellt salt
Skala löken och skär i tunna skivor. Hetta upp olivolja i en stor gryta. Tillsätt chilin och fräs en minut innan du häller i löken. Rör om då och då, löken ska INTE få färg. Häll på vatten och buljontärningar, Lägg i lagerblad, timjan, svartpeppar och vin.
Koka ungefär 30 minuter under lock och sen typ 10 utan lock. Smaka eventuellt av med salt.
Om du vill kan du rosta brödskivor och skära i tärningar. Dessa kan du toppa soppan med.

onsdag, februari 01, 2006

Banansmoothie

Frukostar som går snabbt att göra & snabbt att få i sig kan vara bra vissa dagar. En favorit för mig är smoothie.

Mättande blir den med banan - kalciumrik med :-)

Grundreceptet är ca 1,5 dl sojamjölk och 1 banan. Mixa och häll upp i glas. Kan smaksättas med lite kakaopulver och bulkas upp med krossat linfrö eller liknande.

Kategori: dryck blandat